Ακυρώνεται το φετινό πρωτάθλημα στο Δουβλίνο

Ακυρώνονται φέτος οι φετινοί Πανευρωπαϊκοί Αγώνες που θα πραγματοποιούνταν το καλοκαίρι στο Δουβλίνο, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε και από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης:

Ακύρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρομένων 2020

Μετά από συζητήσεις μεταξύ της τοπικής οργανωτικής επιτροπής στην Ιρλανδία και της προεδρικής επιτροπής της ευρωπαϊκής αθλητικής ομοσπονδίας αθλητικών μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρομένων, συμφωνήθηκε η ακύρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρομένων 2020.

Η απόφαση αυτή καθοδηγείται από ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια που σχετίζονται με το Corovavirus Covid-19. Αυτές οι ανησυχίες αφορούν τους συμμετέχοντες, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές, τους υπαλλήλους και τους διοργανωτές. Είμαστε σίγουροι ότι οι νοσοκομειακές υπηρεσίες στην Ιρλανδία και σε ολόκληρη την Ευρώπη θα επιβαρυνθούν δραματικά σε φόρτο εργασίας από τον ιό. Βλέπουμε ήδη τις εθνικές υπηρεσίες υγείας που περιορίζουν τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στα δικά τους κέντρα και δεν τους επιτρέπουν διακοπές εντός ή εκτός της χώρας.

Οι μεταμοσχευμένοι και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση βρίσκονται στην κατηγορία “σε κίνδυνο” για τον ιό. Όταν ρωτήθηκε για τα Πρωταθλήματα, η ιατρική γνώμη ήταν ομόφωνη – η ακύρωση είναι προς το συμφέρον της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Όλες οι εγγραφές που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα θα ακυρωθούν και δεν θα υπάρξει κόστος. Ο ρυθμός των εγγραφών επιβραδύνθηκε δραματικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες – στοιχείο που έδειξε ότι πολλοί δυνητικοί συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακυρωθεί το γεγονός.

Η Ομοσπονδία θα ήθελε να αναγνωρίσει το έργο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής μέχρι σήμερα. Είχαν επιφορτιστεί με τεράστιο όγκο εργασίας και δεσμεύτηκαν να προσφέρουν ένα ποιοτικό αθλητικό γεγονός. Ευτυχώς, η Ιρλανδική Ένωση Νεφροπαθών δεν αποθαρρύνεται και σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα του 2024.

Μοιραστείτε το με τα μέλη σας και επιθυμούμε καλή υγεία σε όλους καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτή την πανδημία.

 

Το πρωτότυπο κείμενο: https://etdsc2020.com/

About the author: ΔΡΟΜΕΑΣ