Συμφωνία μεταξύ W.T.G.F. και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Μία νέα εποχή στην διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών μεσουρανεί με την υπογραφή συμφωνίας μεταξή της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games Federation) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η παγκόσμια ανάγκη και η αναμονή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για μία σωτήρια μεταμόσχευση, οδηγεί στην υπογραφή της συμφωνίας αυτής, προκειμένου να ενθαρύνει και να προτρέψει την κοινωνία να σκεφτεί το ενδεχόμενο της Δωρεάς. Σημαντική επίσης αποτελεί και η εξασφάλιση σωστών εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία που αποτελούν κέντρα Δωρεάς Οργάνων.

Η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους ώστε να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν για τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων. Οι δύο Πρόεδροι, κος Thomas Bach (Δ.Ο.Ε.) και ο κος Chris Thomas (W.T.G.F.) εδραιώνουν τη συνεργασία τους υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο.

Η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων, ενόψει αυτής της συνεργασίας, θα διοργανώσει τη μεγαλύτερη ως τώρα εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων Μεταμοσχευμένων που θα διεξαχθούν στην Μάλαγα της Ισπανίας από 25 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2017.

Το μνημόνιο αυτό θα δημιουργήσει έναν σημαντικό δεσμό μεταξύ του προγράμματος Fit for Life! της W.T.G.F., σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της φυσικής αγωγής στην κοινότητα των μεταμοσχευμένων, και αποτελεί κομμάτι της ατζέντας της Δ.Ο.Ε. για το 2020 που θα τη βοηθήσει να προωθήσει τις διοργάνωσεις της W.T.G.F. και ειδικότερα τους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων.

Ο Πρόεδρος της W.T.G.F., κος Chris Thomas, ευχαρίστησε τον κο Bach για τη δέσμευσή του να βοηθήσει την W.T.G.F. στο έργο της για τη Δωρεά Οργάνων.

“Συναντήσαμε πέρυσι τον κο Bach στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ο.Ε. όπου και μοιράστηκε μαζί μας παλαιότερες προσπάθειες προώθησης της Δωρεάς Οργάνων στην πατρίδα του, τη Γερμανία, και ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένος στο να προωθήσει την Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων σε παγκόσμια κλίμακα μέσω της Δ.Ο.Ε.”, είπε ο κος Thomas.

“Αυτό αποτελεί μία πρωτοφανή ευκαιρία. Η σημασία της υποστήριξης από το Ολυμπιακό Κίνημα για την δημόσια υγεία είναι ανυπολόγιστη.”

“H Δ.Ο.Ε. θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση εντός του Ολυμπιακού Κινήματος και ανάμεσα στους αθλητές αυτού του πολύ σημαντικού θέματος.”, είπε ο κος Bach.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο.

Media-Release-IOC-and-WTGF-June-1-2017-1

About the author: ΔΡΟΜΕΑΣ