Προφίλ αθλητή: Απόστολος Χαριτωνίδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αγώνων Μεταμοσχευμένων

Ονομάζομαι Απόστολος Χαριτωνίδης και είμαι από την Ελλάδα. Δέκα χρόνια πριν, διαγνώστηκα με λευχαιμία και ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκα σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Ήμουν αθλητής και αρνήθηκα να αφήσω τη λευχαιμία να με σταματήσει. Ώθησα τον εαυτό μου να ανακάμψει σε μια προσπάθεια να επιτύχω στόχους που φάνταζαν αδύνατοι.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, αφού μέσα από αυτήν την κατάσταση κατάφερα να «νικήσω» την ασθένεια και να αποδειξω ότι δεν είμαι ένας απλός παρατηρητής της ζωής, αλλά ότι παραμένω ενεργός και δυναμικός πολίτης.

Έμαθα για τους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμόσχευμένων μέσω των Social Media και άρχισα να προπονούμαι μόνος μου. Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων “ΔΡΟΜΕΑΣ” μου έδωσε την ευκαιρία να διαγωνιστώ σε αυτούς τους αγώνες.

Οι πρώτοι μου Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων ήταν στην Αυστραλία το 2009, όπου διαγωνίστηκα στην κολύμβηση και το 2013 στο Durban, όπου πήρα το χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα. Στο Mar del Plata το 2015 έκανα στροφή από το κολύμπι στις ρίψεις, κερδίζοντας στη δισκοβολία και σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στους αγώνες στη Μάλαγα, θα διαγωνιστώ στη δισκοβολία, στον ακοντισμό, στη σφαιροβολία και στην ρίψη ελαστικής σφαίρας.

Τα αγωνίσματα των ρίψεων είναι από τα παλαιότερα αγωνίσματα του στίβου. Απαιτούν μεγάλη δύναμη και οι ρίπτες είναι συνήθως οι ποιο μυώδεις αθλητές σε οποιοδήποτε αθλητικό διαγωνισμό. Τα αθλήματα αυτά αποτελούν επίσης εναλλακτικές λύσεις για τους αθλητές που προτιμούν άλλες δραστηριότητες πέρα από το κολύμπι και το τρέξιμο για να παραμείνουν σωματικά ενεργοί εφ’ όρου ζωής.

Υπερβαίνοντας τον εαυτό μου νιώθω μια βαθιά ικανοποίηση, εμπνέοντας και άλλους όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο.

About the author: ΔΡΟΜΕΑΣ